Monofokal Lens Nedir?
Monofokal lensler, korneanın kenarındaki (minimal invaziv) küçük bir kesi ile yerleştirilerek hastaların uzağı net bir şekilde görmelerini sağlayan lenslerdir.
Monofokal akıllı lensler, ametropiyi (miyopluk) düzelttiği için belirli mesafeyi gözlüksüz bir şekilde net görmeyi sağlar. Ayrıca, görme kusuru olan 40-45 yaş üstü hastalar ve kataraktlı hastalar için de uygundurlar.
Monofokal Lens Tedavisi Nasıl Gerçekleştirilir?
Uzman göz doktorlarımız, monofokal lens tedavisi öncesi hastaları detaylı bir muayeneden geçirirler. Göz doktorlarımız, gözlerle ilgili problemleri belirleyip hastaların estetik beklentilerine göre tedavi ve lens yöntemine karar verirler.
Monofokal lens implantasyonu, topikal anestezi yöntemi ile tamamen acısız bir şekilde yapılır. İleri teknoloji Fakoemilsifikasyon yöntemi (Phaco-Folklaser Yöntemi) ile lensler 2 mm’lik kesiden göze özel bir enjektör ile yerleştirilir, gözdeki lens kendi şeklini oluşturuyorsa genişlik 13 mm, uzunluk 6 mm olabilir.
Kliniğimizde CE Sertifikasına (Avrupa Standartları Sertifikası) sahip olan akıllı lensler kullanılmaktadır. Lenslerdeki UV filtresi ile retinaya gelebilecek etkilere karşı ek koruma sağlanarak gözün zarar görmesi de engellenir.
Göz doktorlarımızın birikimi ve kullandığımız ileri teknoloji yöntemler sayesinde, Medibeauty Klinik göz operasyonlarımızda yüzde 100 başarı elde etmekteyiz.
Monofokal Lens Tedavisi Öncesi ve Sonrası
Monofokal lens tedavisi öncesi hastanın sağlık durumu değerlendirilir. Operasyon öncesi tecrübeli göz doktorlarımız tarafından yapılan detaylı ön muayenede hastaya özel tedavi yöntemi ve lens yöntemi seçilir, hasta, olası riskler hakkında bilgilendirilir.
Kliniğimizde damla ile topikal anestezi yapılarak acısız bir şekilde yapılan monofokal lens tedavisi, 10 ile 15 dakika sürmektedir. Tedavi sonrası hastanın tedavi edilen gözü bir gece kapalı tutulur ve ertesi günden itibaren günde 4 defa 2 kere damla uygulanır. O gün itibariyle, göz doktorlarımızın tavsiyelerine uymaları koşuluyla, hastalar duş alma dahil günlük yaşamlarına devam edebilirler.