Kaş Ekimi Nedir?
Kaş ekimi, ense bölgesinden alınan saçların, kaş bölgesine ekilmesiyle gerçekleştirilen işlemdir. Kaş ekimi, dairesel saç dökülmesi gibi cilt hastalıklarının çözümü için kullanılabilmesinin yanında kalıcı makyaj ve kemoterapi nedenleriyle deforme olan ya da dökülen kaşların çözümüne de yardımcı olabilir.
Kaş Ekimi Nasıl Yapılır?
Saç ekimiyle benzer bir süreçte gerçekleşen kaş ekiminin, başarılı bir şekilde tamamlanarak doğal bir sonuç alınması için işlemlerin hassas bir şekilde gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Uzman ve tecrübeli kaş ekimi kadromuz, operasyon öncesinde ileri teknoloji bilgisayarlı cihaz ile saç analizi yaparak donör bölgeyi ve ekim yapılacak alanı incelemektedir.
Kaş ekiminde, donör bölgesi olarak ense bölgesi kullanılırken, bu bölgeden toplanan greftler kullanılır. Greft alımı, oldukça fazla hassasiyet gerektiren bir işlem olduğundan aynı işlemi uzun yıllardır yapan tecrübeli doktorlar tarafından yapılmalıdır. Kliniğimiz tarafından geliştirilerek uygulanan FUE Gold Yöntemi ile greftler toplanır. Greft alımı sonrasında kaş ekimi dikkatli bir şekilde gerçekleştirilir. Herhangi bir yanlışlık durumunda kaşların yönünün farklı olması ihtimali bulunmaktadır. Kliniğimizde kaş ekimi sürecinde, kaşların anatomik yapısı ve büyüme yönü de dikkate alınmaktadır. Bu nedenle kliniğimizin uzman ve tecrübeli kaş ekimi kadrosu sahip olduğu el becerisiyle kaş ekimi sürecinde hassas bir şekilde hareket ederler.
Kaş Ekimi Öncesi ve Sonrası
Kaş ekimi öncesi hastanın sağlık durum analizi yapılır. Bu muayenede ortaya çıkabilecek olası riskler hakkında bilgilendirme de yapılır. Buna göre operasyon konusunda karar verilir.
Kliniğimizde lokal anestezi yöntemiyle gerçekleştirilen kaş ekimi, ortalama 3-4 saatte tamamlanmaktadır. Operasyon sırasında greft toplanan donör alanda ve kaş ekimi yapılacak bölgede herhangi bir ağrı hissedilmemektedir. Ayrıca operasyon sonrası herhangi bir yara izi de olmamaktadır.
Kaş ekimi operasyonu sonrasında ortaya çıkan ilk kaşlar, aynı özelliklere sahip oldukları için donör yüzeyindeki saçlar gibi uzamaktadır. Çıkan ilk kaşlar, yaklaşık bir yıl sonra kaş bölgesindeki kan dolaşımına uyum sağlayarak kaş kılı özelliğini alması nedeniyle uzamayı da durdurmaktadır.